مزایای عسل اکالیپتوس

احتمالاً شما نیز با این مشکل مواجه شده‌اید که ناگهان مشاهده می‌کنید که عسل‌تان شکرک زده است. برخی از افراد فکر می‌کنند که اگر عسل‌شان شکرک بزند این موضوع نشان دهنده تقلبی و غیر اصل بودن عسل است اگر چنین طرز تفکری دارید باید بگویم که کاملاً در اشتباه هستید شاید باور نکنید ولی یکی از نشانه‌های اصل و طبیعی بودن عسل شکرک زدن است. زیرا این عامل نشان می‌دهد که عسل شما به هیچ عنوان ناخالصی و شکری ندارد. تمامی قندهای موجود در عسل کاملاً طبیعی و اشباع شده است همین عامل نیز از علت‌های اصلی شکرک زدن عسل می‌باشد. تکنیک‌های شناسایی عسل اصل از تقلبی کار ساده‌ای نیست و به مهارت نیاز دارد.

علل شکرک زدن چیست؟

با توجه به تحقیقات و مطالعات و آزمایشات مختلف که در مورد زنبورهای عسل و فرایند تولید عسل انجام شده است دریافته‌اند که علل‌های اصلی شکرک زدن عسل می‌تواند به:

  • ترکیبات به کار رفته شده در عسل
  • نوع عسل (گون، مرکبات، شوید، بابونه، عسل کتیرا و غیره)
  • شرایط نگهداری عسل
  • نوع بسته بندی و ذخیره عسل

البته برخی از مواقع نیز دیده شده است که عسل‌ها در شان نیز کریستالیزه یا شکرک می‌زنند.

بیشتر گونه‌های عسل بعد از مدتی که داخل انبار یا فروشگاه یا در منزل نگهداری می‌شوند شروع به شکرک می‌زنند. در این مواقع است که برخی از افراد فکر می‌کنند که به دلیل شکرک زدن عسل باعث عدم اصل و مرغوبیت عسل شده است. لذا بعضی از کشورها نیز در دنیا وجود دارند که اتفاقاٌ عسل‌هایی که شکرک زده‌اند را دوست دارند و بیشتر از این نوع عسل استفاده می‌کنند.

سایر علت‌های شکرک زدن عسل

سایر علت‌های شکرک زدن عسل عبارتند از:

  1. آب
  2. دیاستاز
  3. نوع عسل
  4. وجود گلوکز
  5. میزان درجه حرارت محیط
  6. عسل‌های قدیمی و سیاه شده
  7. اجسام و مواد خارجی

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

فواید عسل

1. آب

یکی از دلایل شکرک زدن عسل را می‌توان به میزان گلوکز هیدرات موجود در عسل نام برد. مقدار گلوکز هیدرات که در عسل وجود دارد تحت تاثیر مقدار آب مورد نیازی است که در عسل می‌باشد. البته یکی از مواردی که می‌توان برای آن برشمرد به دلیل وجود دکستروز به آب است که می تواند باعث شکرک زدن عسل شود که این عامل نقش تعیین‌کننده‌ای را برعهده دارد. به همین دلیل میزان آب در شکرک زدن عسل نقش موثر دارد.

2. دیاستاز

وجود دیاستاز در عسل‌های طبیعی و اصل موجود است در صورتی که این عنصر را نمی‌توان در عسل‌های مصنوعی و غیر طبیعی بیابید. این ماده دارای ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فردی است که باعث می‌شود ذرات خیلی ریز را به خود جذب نماید همین عامل باعث ته نشین شدن و مات شدن عسل می‌گردد. تنها عاملی که می‌تواند ذرات عسل را متبلور یا شکرک بزند همین موضوع است یکی از علت‌های روشن بودن، یکدست بودن عسل به دلیل وجود دیاستاز است. یکی از روش‌های شناسایی عسل مرغوب و باکیفیت شکرک زدن آن می‌باشد.

3. نوع عسل

یکی از علت های مهم دیگر شکرک زدن عسل می‌تواند بر اساس نوع عسل یعنی در واقع گیاهانی که عسل از آن‌ها تولید شده است باشد. عسل برخی از گیاهان نسبت به سایر دیگر دیرتر شکرک می‌زنند یا به هیچ عنوان شکرک نمی‌زنند.

4. وجود گلوکز

گلوکز و شکرک زدن با هم رابطه‌ای مستقیم و تنگاتنگی دارند. هر چه میزان گلوکز عسل بیشتر باشد عسل شما زودتر از آن چه که مورد انتظار شما است شکرک می‌زند. میزان غلظت گلوکز در عسل‌هایی که بین 30 تا 70 درصد باشد، شکرک می‌زند این میزان بسته به مقدار درجه حرارت عسل دارد. چنانچه عسل شما از مقدار فروکتوز بین 78 تا 90 درصد غلظت برخوردار باشد موجب شکرک زدن آن می‌گردد.

این عامل مهم‌ترین دلیل برای زودتر یا دیرتر شکرک زدن عسل است. به عنوان مثال می توان عسل کلزا را با عسل اقاقیا مقایسه نمود عسل کلزا به دلیل داشتن مقدار گلوکز بیشتر باعث زودتر شکرک زدن عسل می‌گردد. در صورتی که عسل اقاقیا از میزان گلوکز کمتری برخوردار است به همین خاطر تقریباً نزدیک چهار سال زمان نیاز است تا شکرک بزند.

5. میزان درجه حرارت محیط

یکی از عوامل شکرک زدن عسل میزان درجه حرارت محیط می‌باشد. مطابق با آزمایشات صورت گرفته در مورد قرار دادن عسل در داخل فریزر با این باور کاملاً اشتباه که عسل باعث شکرک زدن عسل نمی‌شود اثبات کرده است که این کار باعث سفت تر شدن عسل می‌شود. عسل‌هایی که در برابر حرارت بالاتر است 15 الی 20 درجه قرار می‌گیرند کمتر متبلور می‌شوند و دلیل اصلی آن را نیز می‌توان به کمتر شدن خاصیت چسبندگی عسل و رسوب مواد خارجی درون عسل نامید که علت شکرک زدن عسل حرارت کم می‌باشد.

عسل طبیعی

6. وجود اجسام و مواد خارجی در عسل

از اجسام و مواد خارجی در عسل می‌توان به گرد و غبار، ذرات موم، ذرات دانه‌های گرده گل و سایر موارد از این دست اشاره نمود که موجب سرعت بخشیدن به فرایند شکرک زدن می‌گردد. وجود ذرات در جریان تصفیه عسل و پیش از حرارت باید از طریق صافی از عسل جدا شوند.

7. عسل‌های‌ قدیمی و سیاه شده

عسل‌های موم دار بیشتر از عسل هایی که فاقد موم هستند شکرک می‌زنند. علت اصلی این موضوع به علت وجود مواد خارجی که در قاب‌های کهنه است، می‌باشد.

چگونه عسل طبیعی تهیه کنیم؟

اگر به دنبال خرید عسل کوهی اصل و یا عسل کوهی وحشی هستند می‌توانید از افرادی که خود به طور مستقیم در این عرصه فعالیت می‌کنند عسل طبیعی تهیه نمایید. اما چنانچه این افراد را در دسترس خود ندارید می‌توانید از فروشگاه‌ها و مغازه‌های معتبر و معروف عسل مرغوب و استاندار را تهیه کنید.

زمانی که برای خرید عسل اقدام می‌کنید توجه داشته باشید که متاسفانه به دلیل وجود داشتن افراد سودجویی که برای کسب پول و سود بیشتر اقدام به تولید عسل‌های نامرغوب و تقلبی می‌کنند به همین دلیل هنگام انتخاب یک عسل خوب باید راه‌های شناسایی آن را بدانید تا بتوانید یک عسل کاملاً طبیعی و مرغوب را انتخاب کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *