عسل اقاقیا

حتما شما هم نام عسل اقاقیا را شنیده‌‌‌‌اید به همین دلیل هم ما در ادامه به فواید این عسل خوش طعم و محبوب می‌‌پردازیم.

عسل اقاقیا چیست؟

این عسل از شهد درخت اقاقیا آماده می‌شود. این عسل بی نظیر معمولا به عنوان عسل اقاقیا در اروپا نامیده شده است و فروخته می‌شود اما گاهی به عنوان اقاقیای آمریکایی نیز یافت می‌شود.
در مقایسه با بهترین عسل وحشی اغلب از نظر رنگ بسیار سبک‌‌تر است و تقریبا شفاف‌‌تر به نظر می‌رسد که دارای رایحه‌‌ای مانند گل و رایحه‌‌ای دلپذیر و شیرین است.  عسل اقاقیا ماده‌‌ای مایع‌‌تر و رقیق‌‌تر نسبت به سایر عسل‌‌ها است و بسیار کندتر از عسل سنتی متبلور می‌شود.
این به احتمال زیاد به دلیل میزان فروکتوز آن است. از آن جا ک از جامد ماندن بیشتر خودداری می‌کند، این عسل بسیار محبوب است و می‌تواند گران‌‌تراز انواع سنتی عسل باشد.

عسل اقاقیا از شهد مشتق شده از درخت ملخ سیاه تهیه شده است. از نظر رنگی سبک‌‌تراست کندتر از عسل سنتی متبلور می‌شود.

مشخصات تغذیه‌‌ای عسل اقاقیا

مانند عسل سنتی 1 قاشق غذاخوری آن حدودا 60 کالری مفید به بدن شما می‌رساند اما با این حال هیچ گونه چربی به شما نخواهد رسید و این به معنای آن است که شما می‌تواند انرژی تمام روز خود را با عسل به دست بیاورید بدون آنکه بخواهید چربی اضافه‌تری را مصرف کنید.

 فواید عسل اقاقیا

این ماده از نظر تغذیه‌‌ای هیچ پروتئین، چربی و فیبر ایجاد نمی‌‌کند. از طرف دیگر، حاوی مقادیر کمی از چندین ویتامین و مواد معدنی مانند منیزیم و یا حتی ویتامین C است. آنچه در باره‌‌‌ی اقاقیا بسیار چشمگیر‌‌تراست این است که محتوای بالای ترکیبات گیاهی قدرتمند مانند فلاونئیدها است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند. از نظر تغذیه‌ای، عسل اقاقیا در درجه‌‌‌ی اول از کربوهیدرات‌‌ها به شکل قند تشکیل می‌شود و سرشار از ترکیبات گیاهی قدرتمند با خاصیت آنتی اکسیدانی است.

مزایای عسل اقاقیا

عسل اقاقیا فقط برای مقاصد آشپزی و رژیم‌‌ها مفید نیست. این در حالی است که دارای مزایای سلامتی معمولی عسل سنتی است. اما خاصیت منحصر به فردی نیز دارد که در ادامه با برخی از آن‌‌ها آشنا خواهیم شد:

این نوع از عسل همانند عسل وحشی کوهی سرشار از آنتی اکسیدان‌‌هایی است که ما در طول روز به آن‌‌ها احتیاج داریم، به همین دلیل هم می‌توانیم از این عسل‌‌ها در میان وعده‌‌‌های خود استفاده نماییم. آنتی اکسیدان‌‌ها سلول‌‌‌های شما را در برابر آسیب‌‌‌های ناشی از رادیکال‌‌‌های آزاد محافظت می‌کنند. با گذشت زمان، آسیب‌‌‌های رادیکال آزاد می‌تواند به بسیاری از بیماری‌‌ها کمک کند.

فلائونوئیدها نوع اصلی آنتی اکسیدان‌‌ها در عسل اقاقیا هستند. آن‌‌ها یک رژیم غذایی پر از فلائونوئیدها هستند که ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌‌‌های مزمن، از جمله بیماری‌‌‌های قلبی و انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد.
گرچه به اندازه فلائونوئیدها رواج ندارد، اما این عسل حاوی بتاکاروتن نیز هست، یک نوع رنگدانه گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی قدرتمند که با خوردن غذاها و مکمل‌‌‌های سرشار از بتاکاروتن با بهبود عملکرد مغز و سلامت پوست همراه است. یک مطالعه لوله آزمایش حتی نشان داد که عسل اقاقیا به طور موثر گسترش سلول‌‌‌های سرطانی به خصوص سرطان ریه را متوقف می‌کند.

 فواید عسل اقاقیا

 1. خواص ضد باکتری طبیعی

یک مطالعه نشان داد که عسل اقاقیا در برابر استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا، دو نوع باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک موثر است. می‌توانیم این نتیجه را داشته باشیم که مقادیر بالای آنتی بیوتیک‌‌ها می‌تواند بر روی شما قدرت زیادی را داشته باشد.

2. به بهبود زخم کمک می‌کند

از زمان‌‌‌های بسیار قدیم از عسل برای درمان زخم‌‌ها استفاده می‌شده است. به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی عسل اقاقیا، ممکن است به بهبود زخم کمک کرده و از آلودگی و عفونت باکتریایی جلوگیری کند.

علاوه بر این، این نوع از عسل ضمن فراهم کردن یک مانع محافظ، به حفظ یک محیط مرطوب کمک می‌کند، که هر دو می‌توانند به بهبود زخم کمک کنند. محققان طی آزمایشات خود توانسته اند به این نتیجه برسند که عسل موجب می‌شود تا زخم‌‌‌های شما بهبود پیدا کند در واقع این ماده‌‌‌ی مغذی مانند یک پانسمان عمل می‌کند که این پانسمان نه تنها به بهبود سلامت شما کمک می‌کنند بلکه دیگر هیچ گونه مضراتی برای شما نخواهد داشت.

 فواید عسل اقاقیا

3. از آکنه جلوگیری می‌کند

شواهد علمی به توانایی عسل اقاقیا در مبارزه با آکنه محدود است اما به شکل تجربی بسیاری از آکنه‌‌ها را درمان کرده است. گفته می‌شود، کرم‌‌‌های ضد آکنه و لوسیون‌‌‌های تجاری دارای مخلوطی از عسل اقاقیا و ترکیبات اسیدی موجود است.

با توجه به فعالیت‌‌‌های ضد باکتریایی قوی، عسل اقاقیا می‌تواند پوست شما را از هرگونه باکتری در امان بدارد. این مسئله ممکن است باعث بهبود یا جلوگیری از بیماری‌‌‌های شایع پوست مانند آکنه شود.

در نهایت می‌توانیم این را بگوییم که باید درباره این نوع از عسل بیشتر تحقیق شود تا بتوانیم به خواص شگفت آور آن پی ببریم.

اقدامات احتیاطی در مورد استفاده‌‌‌ی عسل اقاقیا

برای بیشتر افراد، خوردن عسل اقاقیا بدون خطر است. با این حال، برخی از افراد ممکن است نیاز داشته باشند که از مصرف این عسل خودداری نمایند.
از جمله افرادی که باید کمتر از این عسل استفاده کنند، افرادی هستند که به دیابت مبتلا‌‌اند. هرچند که عسل از قند طبیعی برخوردار است که حتی در درمان این بیماری می‌تواند کمک کند اما واقعیت این است که افراد دیابتی بهتر است از پزشک خود نیز در این باره سوال بپرسند چرا که مصرف آن برای تمامی دیابت‌‌ها ممکن است مفید نباشد.
این نوع از عسل به دلیل داشتن مواد غنی و طعم بی نظیری که دارد امروزه در میان بسیاری از کشورها جزو محبوب‌ترین عسل‌ها شناخته شده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *