عسل آفتابگردان

عسل آفتابگردان همانطور که از نامش مشخص است از شهد گل آفتابگردان به دست می‌آید این نوع عسل نیز مانند سایر عسل‌های دیگر همچون عسل کوهی وحشی خواص و فواید مفیدی دارد. آفتاب گردان یکی از شناخته شده‌ترین گل‌ها در دنیا است. جالب است بدانید که این گل فقط در فصل بهار کاشته می‌شود و در فصول سرد سال از بین می‌رود.

ویژگی‌های گل آفتابگردان

این گل گیاهی بسیار بلند است که ارتفاع آن تقریبا به سه متر و مرکز کل تا قطر 30 سانتی متر رشد می‌کند. رنگ این گل زرد رنگ است و شکل ظاهری آن شبیه به خورشید است به همین منظور این گل آفتابگردان نام گرفته است. عسلی که از این گل آفتابگردان به دست می‌آید خیلی سریع نسبت به سایر عسل‌های دیگر کریستالی یا به اصطلاح شکرک می‌زند، لذا موجب نمی‌گردد که ارزش غذایی، دارویی و درمانی آن نسبت به سایر انواع عسل‌های اصل و مرغوب کمتر باشد.

ترکیبات عسل آفتابگردان

از ترکیبات به کار رفته شده از این نوع عسل می‌توان به:

  • اسیدهای آمینه
  • آنتی اکسیدانی
  • تقویت انرژی
  • مواد معدنی موجود که فواید درمانی و ضد باکتری دارد بسیار موثر است.

نحوه پرورش گل آفتابگردان

چگونگی پرورش گل آفتابگردان، این گل که در خاک‌های حاصلخیز و مرطوب همراه با کود گیاهی به خوبی رشد می‌کند و همراه با تابش کافی نور خورشید در طول روز نیاز دارد. این گل در اواسط تیرماه شکوفه می‌دهد و تا بیست روز به همین منوال است. شهد این گل توسط زنبور عسل در روزهای گرم و توسط شبنم صبحگاهی در دمای 24 تا 30 درجه سانتی گراد جمع آوری می‌شود. بر روی هر کدام از ساقه‌های گل آفتابگردان احتمال این وجود دارد که تا 1500 گل باشد امکان پذیر است از میان تمامی‌ آن‌ها معمولا اولین گل بیشترین شهد را تولید می‌کند. مرکز کل خوشه‌هایی از گل‌ها است که صدها یا هزاران گل که به آن‌ها گلچه گفته می‌شود تشکیل می‌گردد. گلچه‌های مرکزی مشابه مرکز یک گل معمولی و گلچه‌های بیرونی مثل گلبرگ‌های زرد رنگ به چشم می‌آید. این گل‌ها به علت زرد رنگ بودن و بزرگ بودن اندازه آن‌ها به سهولت از طریق حشرات و پرندگانی که کار گرده افشانی را انجام می‌دهند مشهود است.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید گل آفتاب گردان از گل‌هایی است که سمبل ایالت تگزاس، ایالت متحده است، از همین رو به ایالت تگزاس، ایالت آفتابگردان نیز گفته می‌شود. سایر نمونه‌های دیگر آفتابگردان نیز از همین دسته وجود دارند که شناخته شده‌ترین آن‌ها می‌توان به گل آفتابگردان رویال کالیفرنیا نام برد که گل‌های آن دارای رنگ بورگاندی به از ترکیب قرمز و بنفش است.

تخمه و روغن آفتابگردان

تخمه و روغن آفتابگردان

گل آفتابگردان که بالغ بر هزاران تخمه تولید می‌کند و اغلب به صورت خام یا برشته شده در بازار مورد استفاده قرار می‌گیرد. با عملیاتی که بر روی تخمه آفتابگردان صورت می‌گیرد می‌توان روغن آفتابگردان را از آن به دست آورد. از روغن آفتابگردان معمولا برای سرخ کردن مواد غذایی و یا نرم‌کننده‌ها و لوازم آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد.

برای اولین بار از روغن آفتابگردان در سال 1835 در روسیه به صورت صنعتی تولید و ارائه شد. همچنین از بزرگترین تولیدکننده روغن آفتابگردان در جهان را می‌توان کشور اوکراین، روسیه و آرژانتین را نام برد. گل آفتابگردان بیشتر در کشورهای اروپایی به ویژه شرق و جنوب اروپا کشت و مورد پرورش قرار می‌گیرد این کشورها بستر از آن برای تولید و استفاده از روغن آفتابگردان این گل را کشت می‌کنند.

عسل آفتاب گردان

مزارع آفتابگردان که پوشیده از گل‌های بسیار زیادی از آفتابگردان است. زنبورهای عسل می‌توانند تمامی‌ شهد و گرده‌های گل را به میزان بسیار زیادی از گل‌های آفتابگردان به دست آورند در بعضی از کشورها، عسل آفتابگردان را به نام عسل تک گل که معمولا خیلی مصرف و مورد استقبال قرار نمی‌گیرد با سایر عسل‌های مختلف دیگر ترکیب می‌کنند تا عطر و طمع خوشمزه‌تری بگیرد. اکنون استفاده از عسل آفتابگردان در کشورهای شرق رواج یافته است. کشورهایی مانند چین و ژاپن استفاده از عسل را برای کودکان در مدارس الزامی‌ دانسته‌اند و بعضی از این عسل‌های استفاده شده عسل آفتابگردان است.

شکرک زدن یا کریستالی شدن عسل آفتابگردان: در این نوع عسل مقادیر بسیار زیادی گلوکز وجود دارد، که از مهم‌ترین دلایل شکرک زدن عسل است و باعث سخت‌تر شدن عسل می‌گردد و در این زمان بلورهای بسیاری ریز و با عطر و طعمی‌ مشابه فوندانت به وجود می‌آورد.

گرده گل: مقدار گرده‌های گل از 20 درصد تا بیش از 90 درصد ثابت شده است و مقدار دانه گرده‌های گل آفتابگردان در هر 10 گرم معمولا کمتر از 30000 است.

فواید درمانی عسل آفتابگردان

فواید درمانی عسل آفتابگردان

برخی از افراد شاید این تصور را داشته باشد که عسل آفتابگردان نیز مگر خواصی دارد، اما باید گفت که بر خلاف تصور شما بله خوشبختانه این عسل تمامی‌ خاصیت‌های عسل را دارد.
از ویژگی‌های عسل آفتابگردان که دارای خاصیت ضد میکروبی است و برای بهبود و درمان زخم، تسکین سینوزیت توصیه می‌شود. این نوع عسل مانند سایر عسل‌ها از جمله عسل کوهی اصل حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان که برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا و علائمی ‌مثل عطسه، سوزش گلو و تب بسیار مفید است.

  • درمان سرماخوردگی و آنفولانزا:  با ترکیب نمودن 100 گرم عسل همراه با یک و نیم لیوان آب و یک عدد لیمو مخلوط نمایید و سه مرتبه در روز با 2 قاشق غذا خوری آن را میل کنید تا تاثیر شگفت آور آن را مشاهده نمایید.
  • شربت سینه: برای تهیه کردن یک شربت سینه خلط آور بایستی مقادیر زیادی از عسل آفتابگردان را با بارهنگ دم کنید و یک دمنوش فوق‌العاده درست می‌شود که برای سینه درد و خلط آور بودن گلو بسیار مفید است.
  • افزایش و درمان مو: بعضی از افراد معتقد هستند که از طریق این دستورالعمل می‌توانند به رشد موهای خود کمک کنند از همین رو یک چهارم پیاز را با مقداری عسل آفتابگردان مخلوط می‌کنند و روی ریشه‌های موهای‌تان بمالید و بعد از گذشت نیم ساعت آن را با آب گرم تمیز کنید. چنانچه موهای‌تان خشک شد مقداری روغن زیتون به ترکیب فوق اضافه نماید و در مرحله بعدی امتحان کنید. این کار برای رشد و تقویت موهای شما موثر است.
  • درمان یبوست: یکی از خواص مهم عسل آفتابگردان درمان یبوست است که می‌توانید با مخلوط دو کمی‌ عسل آفتابگردان و دو برابر مقدار خمیر کدو به مقدار 3 تا 4 قاشق غذاخوری روی در طول روز مصرف نماید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *