انواع عسل

نخستین محصول زنبور عسل که از زمان باستان بشر از آن استفاده می‌کرده عسل است. نام دیگر عسل انگبین است و به شهد گل‌ها که زنبور عسل از طریق خرطوم کوچک خود آن را می‌مکد و از راه دهان به کیسه بسیار کوچک خود به نام کیسه عسلی وارد می‌کند. زمانی که مقدار شهد جمع‌آوری شده نزدیک به 40 میلی‌گرم برسد گل‌ها را رها می‌کند و به سمت کندوی خود پرواز می‌کند. شاید برایتان جالب باشد که زنبورعسل خواص منحصر به فردی دارد به این معنا که تا زمانی که مشغول جمع‌آوری شهد یک گل است، روی دیگر گل‌ها نمی‌نشیند.

تاریخچه عسل

استفاده از انواع عسل با خلقت بشر همزمان بوده است و تقریبا در هر فرهنگی می‌توان شاهد استفاده از آن به عنوان یک منبع غذایی مفید بود، در همین سالیان اخیر عسل فقط به شکل غلیظ شده قند در بسیاری از مناطق جهان در دسترس عموم قرار می‌گرفت، اما این موقعیت بی نظیر از میان سایر خصوصیات این محصول جایگاه بسیار با ارزش و ویژه‌ای دارد. به همین دلیل با توجه به وجود عسل در هر فرهنگی، و تنوع و انواع و اقسام فراوان آن دیده می‌شود.

انواع عسل تاثیرات شگرفی بر روی بدن ما دارد. عسل یک محصول فیزیکی فعال است و ترکیبی غنی و پیچیده‌ای دارد. مواد تشکیل‌دهنده انواع عسل به نوع گل‌هایی که زنبور‌ها روی آن گرده افشانی می‌کنند بستگی دارد. عسل فواید بسیار زیادی بر روی سلامت انسان دارد.

مواد تشکیل‌دهنده عسل

عسل از مواد و ترکیبات مختلفی ساخته شده است از جمله:

قند‌ها که شامل (فروکتوز، گلوکز، دکسترین، ساکارز و پروتئین)است.

نسبتا تمام عناصر طبیعی شناخته شده از جمله (آهن، فسفر، منیزیوم، مس، کلسیم، پتاسیم، کبالت، ژرمانیوم، طلا و غیره)

همچنین در این ماده غذایی به وفور ویتامین‌هایی مانند (B3، B5، H،K، A B1، B2)

انواع عسل فراهم آوری شده از گیاهان مختلف در عطر، طعم و همچنین در مواد تشکیل‌دهنده با هم متفاوت است. مواد موجود در آن با افزایش مقدار گرده در آن بالا می‌رود. با وجود ویتامین‌هایی که در سبزیجات، میوه‌ها و سایر محصولات به صورت مکرر و در طی مسیر ذخیره سازی کاهش می‌یابد. البته باید گفت که این موضوع جز عسل نمی‌باشد در واقع ویتامین‌ها و سایر عناصری که در آن ذخیره می‌شوند. افزایش تقاضا برای مصرف عسل روز به روز در حال افزایش است.

انواع مختلف عسل

احتمالا شما می‌دانید که در بازار عسل در طعم‌ها و مزه‌های مختلفی موجود است که می‌توان به:

  1. عسل آویشن
  2. عسل کنار
  3. عسل چندگیاه
  4. عسل مرکبات
  5. عسل گون
  6. عسل یونجه
  7. عسل شوید
  8. عسل گشنیز
  9. عسل اقاقیا
  10. عسل مریم گلی

اشاره کرد.

انواع مختلف عسل

1. عسل آویشن

این نوع عسل از گل‌های نعنا و گرده گونه‌های آویشن به ویژه نمونه‌های آویشن معمولی، آویشن وحشی و آویشن زیره سیاه تهیه می‌شود. رنگ عسل آویشن به شکل کهربایی است لذا با توجه به گل‌های استفاده شده رنگ‌ها نیز متغیر می‌شوند.

2. عسل کنار

عسل کنار و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی فوق‌العاده است. این نوع عسل که بیشترین قسمت شهد مورد استفاده آن از کنار است. عسل کنار یک عسلی غلیظ و با طعم بسیار شیرین و مانند روغن است. زمانی که تازه باشد، عطر آن بوی درختان سدر را برای انسان تصویر سازی می‌کند این عسل به رنگ کهربایی تیره است.

3. عسل چند گیاه

این عسل به عسل چهل گیاه نیز شهرت دارد برای تولید این عسل، زنبور از شهد گیاهان مختلفی استفاده کرده است مانند شبدر، کلزا، آویشن، اسطوخودوس، کاکوتی، اسفرزه، افسنتین، گل بنفشه، گون، کتیرا، ختمی، کاسنی، گل گاو زبان، مریم گلی، یونجه و تعداد بی‌شماری از گیاهان دیگر که در منطقه‌های زنبورستان‌های مجموعه آهوتا وجود دارند. رنگ عسل، چهل گیاه کهربایی است.

4. عسل مرکبات

شیوه تهیه عسل مرکبات که از نشستن زنبور عسل بر روی شهد شکوفه‌های درخت نارنج که به بهارنارنج شهرت دارند و مرکباتی مثل پرتقال، لیمو تولید می‌شود. این نوع عسل، طعم و مزه‌ی دوست داشتنی و فوق‌العاده‌ای دارد.

عسل مرکبات مانند بهترین عسل وحشی فواید بسیار فراوانی دارد که شامل تقویت حافظه، ضدعفونی کننده و غیره می‌باشد. عسل مرکبات به رنگ کهربایی روشن است.

5. عسل گون

بیشتر شهد این عسل از گیاه گون تهیه می‌شود و این محصول از محبوب‌ترین و پر طرفدار‌ترین نوع عسل در ایران محسوب می‌شود که با توجه با عطر و طعم آن بسیار خوشمزه و دارای خواص درمانی بی نظیری است. این خواص درمانی این نوع عسل می‌توان به تقویت معده، درمان بیماری‌های کلیوی، بهبود مفاصل بسیار موثر خواهد بود. عسل گون به رنگ زرد روشن است.

6. عسل یونجه

عسل یونجه از شهد و گرده‌های گل‌های مدیکاگو ساتیوا ساخته شده است. عسلی که از این گیاه جمع‌آوری می‌شود بسیار پرکاربرد و خواهان زیادی دارد البته نیز مزایای بسیار زیادی هم برای سلامتی دارد. این محصول به رنگ روشن و شفاف و کهربایی است و زمان کریستالی شده اندکی تیره و کدر می‌شود.

عسل یونجه

7. عسل شوید

عمده‌ترین قسمت شهد استفاده شده از این گیاه شوید است. زنبورها برای این که از افزایش سلامت به بخشی از شهدها و گرده‌های مختلف احتیاج دارند. بنابراین منظور ما از عسل شوید به عسلی گفته می‌شود که شهد آن از گیاه شوید به دست می‌آید. چون امکان پذیر نخواهد بود که زنبور کاملا از این گیاه استفاده کند و بعد به گیاه بعدی برود. رنگ عسل یونجه کهربایی است.

8. عسل اقاقیا

بیشترین بخش شهد مورد استفاده از آن از گیاه اقاقیا است. این عسل خاصیت درمانی و بهبود بخشی فراوانی دارد از فواید درمانی این نوع عسل عبارت است از: تقویت حافظه، ایجاد نشاط و شادابی، موثر برای مشکلات صفرا، ملین و خواب آور بودن می‌توان اشاره کرد. این محصول به رنگ کهربایی روشن است.

9. عسل مریم گلی

زنبور عسل برای تهیه شهد با مکیدن گیاه مریم گلی بر روی آن می‌نشیند و عسل تهیه می‌کند. این محصول بسیار مفید برای درمان تمامی‌ ناراحتی‌هایی مانند عصبی، سوء هاضمه و نفخ، اعصاب، دیابت و مواردی از این دست است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *